kunto-eura logo

Fysioterapia

MANUAALINEN TERAPIA

Manuaalinen terapia on tärkeä osa Kunto-Euran fysioterapiapalveluista.

Manuaaliseen terapiaan kuuluvat esimerkiksi klassinen hieronta, nivelten mobilisointi, passiiviset lihasvenyttelyt ja rangan traktiokäsittelyt (venytys).

Hoito lisää lihasten elastisuutta ja laukaisee jännitystiloja, parantaa rangan liikkuvuutta sekä laajentaa nivelten liikeratoja.

Fysikaaliseen hoitoon voi tulla lääkärin hoitomääräyksestä, jolloin Kela korvaa osan kustannuksista. Asiakas voi tulla hierontaan ilman varsinaista vakavaa vaivaakin ja hoitomääräystä- pelkästään hemmotellakseen itseään ja saadakseen hyvän olon.

 

hierontaa

hierontaa

LIIKEHOITO

Liikehoito on tehokas apu esimerkiksi halvauspotilaiden kuntoutuksessa. Myös vaikeasti liikuntarajoitteisille liikehoito on välttämätöntä, jotta he selviytyvät arjen rutiineista.

Liikehoidossa tavoitteena on ehkäistä nivelten jäykistymistä ja lihasten spastisuuden muodostumista. Toisaalta liikehoidossa pyritään myös jäljelläolevan lihasvoiman säilyttämiseen ja jopa lisäämiseen. Liikehoidolla voidaan myös estää ryhtivikojen syntymistä. Sillä voidaan myös korjata jo kehittyneitä virheasentoja.

Niveliin kohdistuva liikehoito on välttämätöntä erilaisten leikkausten jälkihoitona. Mm selkä- ja erikoisesti nivelleikkausten jälkeen on turvallisin tapa aloittaa kuntoutuminen ammattitaitoisen fysioterapeutin/kuntohoitajan opastuksella.

Aktiivinen liikehoito
Asiakkaan omatoiminen liikehoito ohjaajan opastuksella:

Passiivinen liikehoito
Asiakkaille, jotka ovat itse kykenemättömiä suorittamaan hoitoon tarvittavia liikkeitä. Passiivista liikehoitoa käytetään neurologisissa sairauksissa kuten Parkinsson, MS, CP. Tyypillisesti passiivista liikehoitoa tarvitaan mm. toispuolihalvauksen (hemiplegia) alkukuntouksessa sekä erilaisen leikkausten alkujälkihoitona. Esimerkiksi olkapääleikkausten jälkeen (rotaattor cuf, frozen shoulder) fysioterapia aloitetaan usein passiivisella liikehoidolla.

LAITEHOITO

Fysikaalisiin hoitoihin kuuluvat myös erilaiset laitehoidot.

Sähkökipuhoidot

Syvälämpöhoito

LÄMPÖHOIDOT

 

hierontaa